Geliştirildiği ilk dönemlerde estetik amacı ile uygulanan PRP tedavisi ve CGF uygulaması, günümüzde ortopedik tedaviler, saç dökülmeleri ve hatta ağrı tedavileri için tercih ediliyor. Hem güzellik hem de tedavi amaçlı tercih edebileceğiniz bu tedavi yöntemini, alanında uzman bir hekimden almanız istediğiniz sonuca ulaşmanızı kolaylaştırır.
PRP Tedavisi Nedir?
PRP ( Platelet Rich Plasma ) tedavisi, kişinin vücudunda bulunan, iyileşme ve yenilenme becerisini kaybetmemiş kan hücrelerinin alınması ve laboratuvar ortamında yapılan birtakım özel işlemlerin ardından yeniden vücuda aktarılması yöntemine denir.
Kanın vücuttan alındıktan sonra gördüğü özel işlemlere ise CGF ismi verilir. CGF uygulamalarındaki asıl amaç, kandaki trombositlerin aktif hale getirilmesi ve geliştirilen trombositlerin istenen sonuca ulaşmak için kullanılmasıdır.
PRP Tedavisi Ne İşe Yarar?
PRP tedavisi, gelişmeye uygun trombositlerin yer aldığı hemen hemen her vücut bölgesinde uygulanabilir. PRP tedavi sürecinin içerisinde yer alan CGF işlemi sırasında, ilgili vücut bölümünde gençleşme, yenilenme, iyileşme ve sıkılaşma gibi etkiler ortaya çıkarılabilir.
CGF Nedir?
CGF uygulaması, PRP tedavi sürecinde vücuttan alınan kan hücrelerinin santrifüj işlemi yapılarak daha zengin hale getirilmesi olarak adlandırılır. CGF uygulamasında yoğun trombosit hücrelerinde, büyümeye ve gelişmeye uygun hücreler aktif hale getirilir. Böylece çok daha canlı, gelişmiş ve yenilenmeye hazır hücreler ortaya çıkar.
CGF Yönteminin Etkileri Nelerdir?
Bir CGF uygulamasında amaç, söz konusu bölgede yer alan kan hücrelerini geliştirmektir. Ameliyat sonrası kapanmayan yaraların tedavisinde, saç dökülmelerinde, yaralanmalar, yıpranmalar veya yaşlanmış ciltlerde CGF yöntemi ile olumlu etkiler gözlemlenebilir. Bu noktada uygulama alanına ve amacına göre farklı etkiler ortaya çıkacaktır. Siz de Dr.Sümeyra Torun ile görüşerek, almak istediğiniz sonuç ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular ile PRP Tedavisi ve CGF Nedir?
Dünyanın dört bir yanında binlerce kişi tarafından tercih edilen PRP tedavisi, Dr.Sümeyra Torun sayesinde Kilis’de uygulanıyor. Başarıları ile Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere Türkiye’nin her noktasında büyük bir üne sahip olan Dr.Sümeyra Torun ile siz de istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. İşte, PRP ve CGF hakkında sık sorulan sorular ve cevapları:
1 – PRP Tedavisi Neden Uygulanır?
Günümüzde pek çok nedenden dolayı PRP uygulaması ihtiyacı doğabilir. Güzellik, estetik, yaralanma, çatlak, ameliyat sonrası yara izi kapatılması ve ağrı tedavileri gibi çok sayıda ihtiyaca yönelik uygulama yapmak mümkündür. Sayın Dr. Sümeyra Torun ’un da karşılaştığı başlıca PRP nedenleri şunlardır:
- Saç dökülmesini azaltmak ve daha gür saçlara sahip olmak,
- Ameliyat sonrası yara izlerini kapatmak,
- Daha esnek ve parlak bir deriye sahip olmak,
- Kırışıklık, çöküntü ve sarkmaları önlemek,
- Lazer tedavileri sonrasında vücudun kendini yenilemesini sağlamak,
- Ağrıların giderilmesi ve
- Kaza sonucu oluşan yaralanma, çatlaklar ve deri kaybı gibi durumlarda söz konusu bölgenin tedavi edilmesi.
2 – Kimler PRP ve CGF Uygulaması Yaptırabilir?
Her yaştan ve cinsiyetten kişinin PRP tedavisi alma hakkı bulunur. PRP tedavi nedenleri arasından herhangi birine sahip her birey (0348) 813 61 62 numaralı telefondan Dr.Sümeyra Torun Kliniği için randevu alabilir. Siz de kliniğimiz doktorları ile görüşerek, ihtiyaçlarınıza uygun tedavi sürecini planlayabilirsiniz.
3 – PRP Kaç Seansta Etkisini Gösterir?
PRP tedavisi seans sayısı uygulama alanına göre değişebilir. Saç için yapılan uygulama ile güzellik için tercih edilen süreç birbirinden farklıdır. Ameliyat sonrası izlerin azaltılması için yapılan uygulama süreci ise bu ikisinden de uzun sürebilir.
PRP tedavisi, estetik amaçlı uygulamalarda genellikle 3 – 4 seansta etkisini gösterir. Ciltte yenilenme, parlaklık ve gençleşme gözle görülebilir şekilde gerçekleşir.
4 – PRP ile Saç Tedavisi Nasıl Yapılır? PRP Nasıl Elde Edilir?
PRP ile saç tedavisi uygulaması, günlük 150 telden daha fazla saç dökülmesi yaşayan kişiler için önerilmektedir. Günlük 100 ile 150 arasındaki saç teli dökülmesi normal karşılanırken, 150’den daha fazla dökülmeler için önlem almak gerekebilir. Bu noktada PRP işlemi ile saç dökülmeleri önlenebilir, yeni saçların çıkması da kolaylaştırılabilir.
PRP tedavisinin CGF aşamasında yapılan trombosit güçlendirme çalışmalarında kişinin kendisinden alınan kan yine kişiye enjekte edilir. Güçsüz saç köklerinin olduğu bölgelere uygulanan bu yöntem ile genetik dökülmelerde dahi olumlu sonuç alınabilir.
5 – PRP Saç Tedavisi Sırasında Acı Hissedilir mi?
PRP uygulamasında kişinin saç köklerinde yer alan venöz kanından 10 cc kadar alınır ve laboratuvar ortamında kırmızı kan hücrelerine özel bir işlem uygulanır. Kırmızı kan hücreleri saçların seyrelmiş bölümlerine enjekte edilerek doku yenilenmesi desteklenir.
Toplamda 30 dakika süren PRP saç tedavisi sırasında herhangi bir acı hissedilmez. Kişinin kafa bölgesinde herhangi bir iz ya da renk değişikliği görülmez. Uygulama sonrası günlük hayata adapta olmak sorun olmaz.
6 – PRP Saç Döker mi?
PRP saç tedavisi genellikle 3 seans şeklinde uygulanır. Saçların gürleşmesini sağlayan bu yöntem ile dökülmeler azalırken, saçın da daha parlak görünmesi sağlanır. Peki, PRP saç döker mi? Hayır. PRP tedavisi saç dökülmelerini önlemeyi amaçlar. Tamamlanan tedavi ile saç dökülmeleri azalır ve günlük 100 – 150 aralığını geçmez.
7 – PRP Saç Tedavisi Fiyatı Ne Kadar?
Genellikle 15 günde bir uygulanan PRP saç tedavisi 30 dakikalık seanslar şeklinde uygulanır. Kişinin saç yapısına, ihtiyaç duyulan seans sayısına ve uygulama yapan doktorun deneyim ve başarısına göre PRP fiyatı belirlenir. Bu noktada klinik ile iletişime geçmek en doğru yol olacaktır.
8 – PRP ile Gençleşmek Mümkün müdür?
Cilt yaşlanması, cildin kendini yenileme özelliğinin azalması nedeniyle oluşan bir durumdur. PRP yöntemi ile cilt gençleştirme uygulaması yapmak mümkündür. El, bacak içleri, yüz, kollar, boyun ve dekolte başta olmak üzere gençleştirme işlemi için PRP uygulanabilir.
PRP ayrıca UV ışınlarından dolayı kırışık ya da iz kalmış ciltlerin temizlenmesinde ve daha sağlıklı bir görüntüye sahip olmasında tercih edilebilir. Çok uzun sürelerde iyileşebilecek bazı yara izlerinin daha kısa sürede iyileştirilmesi için de PRP tedavisi uygulamak mümkündür.
9 – PRP Gençleştirme Uygulaması Kaç Seans Sürer?
Kişinin kendi kanından elde edilen platelet hücreleri ile plazmaların yine kişinin kendi vücuduna aktarılması şeklinde yapılan PRP uygulaması gençleştirme için sıklıkla tercih edilir.
PRP gençleştirme tedavisi için en az 3 – 4 seans uygulama yapmak önerilir. 2 ile 4 hafta aralıklar yapılan uygulamalar sırasında herhangi bir kimyasal maddeden faydalanılmaz.
10 – PRP Cilt Tedavisi Hangi Sıklıkla Alınmalıdır?
Diğer benzer estetik uygulamalarda olduğu gibi PRP tedavisi ile cilt bakımı ve tedavisi uygulamaları belirli aralıklarla tekrarlanmalıdır. İstenilen sonuca ulaşmak için 3 ile 4 kürlük bir uygulama sürecinin ardından her 10 ya da 12 aylık periyodlarla PRP cilt tedavisi uygulaması alınması önerilir.
11 – PRP Uygulaması Ağrı Tedavisi İçin Nasıl Kullanılır?
PRP tedavisi yapılırken, platelet hücrelerinden ve büyüme faktörlerinden zengin plazma hücreleri kullanılır. İltihaplı ağrıların azaltılmasında sıklıkla tercih edilen PRP yöntemi, esasında ağrıya neden olan dokuların iyileştirilmesini sağlar. Böylece ağrı da azaltılmış olur.
12 – Yaralanmalarda PRP Tedavisi Uygulanır mı?
Kas iskelet sistemi yaralanmaları, zedelenmeleri ve bunlara bağlı olarak oluşan izler için de PRP tedavisi tercih edilebilir. Ayak bileği burkulmaları, ön çapraz bağ yaralanmaları, omuz ağrıları, boyun ağrıları ve eklem kireçlenmeleri başta olmak üzere birçok yaralanma vakasında PRP uygulamasına başvurulur.
13 – PRP Uygulamasının Tercih Edildiği Ağrı Durumları Nelerdir? Ağrılar İçin PRP Nasıl Uygulanır?
PRP tedavisi ve dolayısıyla CGF uygulaması birçok ağrı durumunda kullanılabilir. Doğum sonrası oluşan kireçlenme durumları, sportif kazalar sonucunda alınan yaralar, burkulma ve kasılmalar bu ağrı türlerinin başında gelir. İşte, PRP ile ağrı tedavisinin sıklıkla alındığı durumlar:
- Topuk dikeni,
- Ayak bileği burkulmaları,
- Kulunç ağrısı,
- Omuz ağrıları,
- Boyun ağrısı,
- Diz Kireçlenmesi,
- Kalça eklem kireçlenmesi,
- Golfçü dirseği,
- Ön çapraz bağ yaralanmaları ve
- Tenisçi dirseği.
14 – PRP Kimlere Uygulanmaz?
PRP tedavisi alması önerilmeyen kişilerin başında hamileler gelmektedir. Düzenli olarak kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin de PRP uygulamasına başlamaması önerilir. Uzmanlar tarafından, kanser tedavisi görmüş kişiler ile kan hastalıkları hikayesi olan kişilerin de bu uygulamaya uygun olmadığı belirtilir.
15 – PRP Bir Kök Hücre Tedavisi midir?
Kök hücre tedavisinde, uygulama sırasında başka bir kişiden nakil söz konusudur. PRP tedavisi sürecinde ise kullanılan trombositler ve plazmalar, kişinin kendisinden alınarak oluşturulur. Bu noktada PRP bir kök hücre tedavisi değildir, demek mümkündür.
16 – PRP Tedavisi Yan Etkileri Nelerdir?
Bir cilt uygulaması olan PRP sırasında nadir de görülse bazı yan etkiler ile karşılaşılabilir. PRP tedavisi, vücudun kendi malzemelerinin kullanıldığı bir uygulama olduğu için alerjik reaksiyon gibi durumlar çok fazla görülmez. Fakat, geçmişten bugüne enjeksiyon sırasında yaşanan bazı yan etkiler kaydedilmiştir. Bunlar:
- Kanama,
- Enfeksiyon,
- Enjeksiyon oluşan kısımda ağrı,
- Sinir yaralanmaları ve
- Doku hasarı.
17 – PRP İşleminden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?
PRP tedavisi alan kişiler, uygulama sonrasında günlük hayatına devam edebilir. PRP cilt gençleştirici de dahil olmak üzere, tüm PRP ve CGF uygulamalarından sonra güneş koruyucu kullanmak gerekir. Ayrıca seansın yapıldığı gün sıcak su ile yıkanmak cildin tahriş olmasına neden olabilir.
18 – PRP Fiyatı Ne Kadar?
Uygulanacak PRP tedavisi türüne, uygulama alanındaki hücrelerin kalitesine, PRP uygulama alanının büyüklüğüne veya seans sayısına göre PRP fiyatları da değişebilir. Bu noktada Dr.Sümeyra Torun Kliniği alanında uzman doktor ekibi ile görüşerek muayene olabilir ve ihtiyacınız olan tedavinin fiyatını öğrenebilirsiniz.