Mezoterapi tedavisi, güzellik merkezlerinin sayılarının artmasıyla adını daha sık duyduğunuz estetik amaçla uygulanan bir tıbbi yöntemdir. Birden fazla işlemi uygulayabilmek adına başvurulan bu işlem son zamanlarda en sık tercih edilen tedavi yöntemlerinin başında yer alıyor.
Mezoterapi tedavi işlemleri dünyaca ünlü isimler tarafından da tercih edilmesi sebebi ile son yıllarda çok hızlı yayılmıştır. Mezoterapi en basit tanımı ile cilt altındaki kolajen ve elastini uyararak etkisini hızlı ve gözle görülür şekilde gösteren bir işlemdir.
Mezoterapi Faydaları Nelerdir? Mezoterapi Tedavisi Almak Ne Kazandırır?
Mezoterapi tedavisi uygulanırken ilaçlar en minimum seviyede cilde enjekte edildiği için yan etkisi çok az görülür veya hiç görünmez. Ayrıca bu yöntem cildi yenileyen, canlı tutan, kırışıklıkları yok eden ve cilt lekelerinizden kurtulmanıza fayda sağlayan bir yöntemdir. Saç, vücut ve yüzünüze aynı anda uygulanabilen etkili yöntemlerden biridir.
Mezoterapi Tedavisi Hangi Bölgelere Uygulanır?
İlk olarak 1952 yılında uygulanmaya başlanan mezoterapi tedavisi hem dünyada hem de ülkemizde şu amaçlarla uygulanır:
- Cilt yenileme,
- Anti-aging,
- Bölgesel zayıflama,
- Selülit,
- Çatlaklar,
- Lekeler,
- Yara izleri,
- Saç tedavisi,
- Akut ve kronik ağrılarda,
- Spor yaralanmaları,
- Kilo kaybı,
- Göz altı morlukları veya lekeleri,
- Alerjilere bağlı döküntüler ve
- Çeşitli deri hastalıkları tedavileri.
__________________________________________________________________________________
Mezoterapi İşlemi ile İlgili Sık Sorulan Sorular
Mezoterapi tedavisi boyunca küçük oranlı ilaçlar mikroenjeksiyon yöntemi ile direkt olarak sorunlu bölgeye aktarılır. Bu anlamda sistematik bir etki oluşturmadan en verimli şekilde problem çözülerek yapılan işlemden maksimum fayda sağlanır.
1 – Mezoterapi Yaptıranlar Memnun Kalıyor mu?
Özellikle kadınların dış görünüşlerine ve bakımlarına daha fazla dikkat ettikleri bilinen bir gerçektir. Bu sebeple mezoterapi uygulaması erkeklere oranla kadın danışanların çok daha fazla başvurdukları bir yöntemdir.
Cilt lekelerinden, fazla kilolarından, çatlaklardan, yara izlerinden, cansız, seyrek ve bakımsız saçlarından hızlı bir şekilde kurtulan danışanların elbette ki geri dönüşleri de olumlu yönde oluyor.
Burada dikkat edilmesi gereken noktaya değinmek gerekirse; piyasaya göre daha ucuz diye tercih edilen birimlerin güvenirliğine, hijyenik koşullarına ve iş bilirliğine çok dikkat etmek gerekmektedir. Aksi halde istenmeyen sonuçlarla karşılaşmak mümkündür.
2 – Mezoterapi Kontrendikasyonları Nelerdir? Mezoterapi Kimlere Uygulanmaz?
Mezoterapi işlemi uygulanmasının önerilmediği belli başlı durumlar vardır. Aşağıda belirtilen maddelerden bir veya birkaçına sahipseniz, mezoterapi tedavisi uygulaması yaptırmanız önerilmez. Bu gibi durumlarda mutlaka bir doktora danışmanız gerekir. İşte, mezoterapi kontrendikasyonları :
- Kişide gebelik durumu veya ihtimali var ise,
- Bebek emziren annelerde,
- İnme, halk dilinde felç geçirdiyseniz,
- İnsüline bağlı şeker hastalığınız var ise,
- Kanser geçmişiniz var ise veya hala kanser tedavisi görüyorsanız,
- Kan pıhtılaşma sorunu yaşıyor ve bu anlamda bir tedavi görüyorsanız,
- İşlem sırasında kullanılacak maddelerin ve ilaçların herhangi birine karşı alerji durumunuz söz konusu ise,
- Ürtiker hastalarında,
- Birden fazla ilaç kullanmanızı gerektirecek bir kalp rahatsızlığınız mevcut ise mezoterapi işlemi uygulamanız önerilmez.
3 – İğnesiz Mezoterapi Yaptıranların Yorumları Nasıldır?
İğnesiz mezoterapi tedavisi, güzellik tabancası olarak da bilinir. Bu işlemde genellikle cildin vitamin ve mineral eksiklikleri belirlendikten sonra cilde uygun bir biçimde ihtiyacı olan bileşenler hazırlanır. Ardından bu bileşenler, basınç yöntemi ile deri altına itilerek uygulanır.
Bu yöntemi genellikle iğne fobisi olanlar tercih etmektedirler. İğnesiz bir biçimde aynı performansa kolay bir şekilde ulaşanların yorumları olumlu yöndedir. Bu noktada, cildin yapısına ve ihtiyacına göre tekrar seans randevusu oluşturmak istenebilir.
4 – Yüz Mezoterapi Nedir?
Yüz mezoterapi tedavisi özellikle cilt sarkmaları ve kırışıklıkları olanların, ciltte gözle görülür şekilde rahatsız edici lekelenmeler ve yara izleri olanların başvurduğu, cildi yenileyen, gençleştiren, sıkılaşma ve parlaklık sağlayan doğal bir yöntemdir. Bu işlemin sonunda cildiniz daha canlı, dinlenmiş ve parlak bir görünüme kavuşur.
5 – Yüz Mezoterapi Etkisi Ne Kadar Sürer?
Yüz mezoterapi tedavisi yöntemi ile sansın ilk uygulandığı günden itibaren gözle görülür bir etkiye sahip olursunuz. Ancak bu durumun devamlılığı için birkaç seans daha uygulamak gereklidir. Bu seanslar 2 ile 4 ay süreyle devam edebilir.
Bu durumun ne kadar süreceği sizin cilt yapınıza ve şikayetinizin ne olduğuna da bağlıdır. Ancak istenen estetik etki 4 ile 6 seanstan sonra tamamen ortaya çıkacaktır. Her 15-20 günde bir seansın tekrarı önerilir.
6 – Evde Mezoterapi Nasıl Yapılır?
Son zamanlarda ortaya çıkan evde mezoterapi tedavisi yöntemleri de oldukça sık başvurulan yöntemler arasında yer almaktadır. Bu işlemi yapmak için gerekli ürünleri set halinde satın alabileceğiniz gibi ayrı ayrı da satın almanız mümkündür. Fakat işlemin nasıl yapıldığına geçmeden önce işin uzmanları tarafından yapılanlar gibi bir sonuç doğurmayacağını belirtmekte fayda var.
Bu işlem için satılan dermaroller çeşitleri mevcuttur. Burada dikkat etmeniz gereken kısım cilt tipinize uygun boyutta iğnelerinin olması ve daha önemlisi çelik materyalden yapılmış olmasıdır. Çelik olmayan ürünler hijyen bakımından istenmeyen sonuçlar meydana getirebilir. Onun dışında dermarollerınızın sterilizasyonunu iyi yapmanız gereklidir.
Her kullanım sonrası mutlaka temizlemeniz gerekmektedir. Son olarak cildinize nasıl ve ne şekilde uygulamanız gerektiğini, cildinize uygulayacağınız ilaç veya serumun içeriğini, cilt tipinize uygun olup olmadığını iyice araştırmanız önem taşır.
7 – Saç Mezoterapi Nedir?
Saç mezoterapisi saçınız için gerekli olan tüm vitamin ve minerallerin saç diplerinize enjekte etme işlemine denir. Bu yöntem saç köklerine uygulanan bir yöntem olduğu için saçı doğrudan kökünden beslemeye başlar ve uzun süreli bir canlılık ve parlaklık verir. Bu işlem gerektiğinde tekrarlanabilen bir işlemdir.
8 – Saç Mezoterapisi Ne Sıklıkla Uygulanmalıdır?
Saç mezoterapi tedavisi özellikle saç dökülmesi yaşayan kişilerin olumlu yönde sonuç aldıkları ve seyrelen saçların eski canlı ve gür haline gelmeleri için başvurdukları bir yöntemdir. Bunun dışında matlaşan ve fazla kimyasala maruz kalan saçları da canlı ve parlak bir görünüme kavuşturan bir yöntemdir.
Bu yöntemin 3 ay arayla yılda 4 defa uygulanması önerilmektedir. Fakat gerekli görüldüğünde işleme daha uzun süreyle de devam edilebilir. Ancak belirtmekte fayda var ki aşırı saç dökülmesinde bu yöntem başarılı olmayacaktır, bu gibi durumlarda en etkili yöntem saç ekimi olacaktır.
9 – Mezoterapi Saç Fiyat Nasıl Belirlenir?
Saç mezoterapisi fiyatları işlem yaptıracağınız sağlık merkezinin kullanmış olduğu ürünlerin kalitesinden, seans sayısına göre değişim gösterebilmektedir. Bu anlamda mezoterapi fiyatları ile ilgili herhangi bir ücret belirtmek doğru değildir. Siz de alanında deneyimli ekibi ile Dr.
10 – Mezoterapi Cilt İçin Faydalı mı?
Mezoterapi tedavisi cilt tipine uygun olan ilaçlar ve doğru seans uygulaması ile yapıldığı takdirde faydalı bir işlemdir. Gerektiği zaman mezoterapi işlemi tekrarlamakta da fayda vardır. En basit tabiri ile cilde faydaları şu şekilde sıralanabilir:
- Cilde canlılık ve parlaklık verir.
- Ciltteki kırışıklıkların ve sarkmaların giderilmesinde yardımcı olur.
- Cilt lekelerinin ve yara izlerinin giderilmesinde uygulanır.
11 – Mezoterapi İğnesi Can Yakar mı?
Mezoterapi tedavisi ile ilgili belki de en çok merak edilen konu mezoterapi iğnesi can yakar mı sorusudur. Mezoterapi uygulaması ağrısız bir işlemdir. Deri altına geçmesi yeterli olan bir işlem olduğu için iğne uçları oldukça ince ve kısa bir yapıya sahiptir.
12 – Mezoterapi Tedavisi ile Zayıflama İşlemi Nasıl Gerçekleşir?
Mezoterapi ile zayıflama işleminde istenilen bölgeye iğne ile ilaç enjekte edilir. Bu sayede bölgedeki aşırı yağlanma eritilerek yok edilmeye çalışılır. Tabi ki bu işlem birden fazla kez belirli aralıklarla tekrarlanarak hedefe ulaşılır. Bu işlem bölgesel yağlanma olan vücut tiplerinde daha iyi sonuç gösterir.
13 – Göz Altı ve Çevresine Mezoterapi İşlemi Uygulanır mı?
Göz altı ve çevresini aydınlatmak için ve gözaltını daha canlı göstermek için mezoterapi işlemi uygulanabilir. Bu işlem de yine çok ince uçlu iğneler ile göz altına birkaç farklı noktadan ilaç enjekte edilerek uygulanır. 10 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşen bu işlemde, göz çevresine çeşitli bitkilerden, antioksidan ve vitaminlerden oluşan bir karışım enjekte edilir.
14 – Mezoterapi İşlemi ile Selülit Tedavisi Nasıl Gerçekleşir?
Özellikle kadınların şikayetçi olduğu belirgin sorunlardan biri de selülittir. Selülitler inatçı yapılarıyla ne kadar spor yapılsa da çok zor kaybolan bir vücut deformasyonudur. Bu nedenle dışarıdan bir işlem ile selülitlerden kurtulma yollarını arayanların sayısı oldukça fazladır.
Mezoterapi işlemi de selülitlerden en etkili şekilde kurtulma yöntemlerinden biridir. Bu işlemde de selülitli bölgelere enjekte edilen ilaç, hücrelerin bölgesel metabolik hızını artırarak yağ depolanmasını önler. Bu da birikmiş yağ hücrelerini parçalara ayırır. Selülit için uygulanan mezoterapi tedavisi üst bacak, uyluk, boyun bölgesi ve üst kol gibi bölgelere uygulanmaktadır.
15 – Mezoterapi Tedavisinde Kaç Çeşit İğne Kullanılır?
Mezoterapi işlemlerinde kullanılan 3 farklı iğne ucu mevcuttur. Bunları:
- Nokta nokta
- Çok kapsamlı
- Üst deri enjeksiyonları olarak sıralamak mümkündür.
Bu iğne uçları da yüz, vücut ve saç derisi gibi bölgelerde ayrı ayrı kullanılır. Ayrıca mezoterapi tedavisi iğneli ve iğnesiz olmak üzere iki şekilde de yapılmaktadır.
16 – Mezoterapi İşlemini Kimler Uygulayabilir?
Öncelikle belirtmek gerekir ki mezoterapi işlemi alternatif tıp işlemi değildir. Klasik tıbbın değişik bir uygulama metodudur. Bu nedenle de bu işlemi uygulamak için tıp fakültesi mezunu olmak şarttır. Hastalığın direkt olarak kendi ilaçları verilerek yapılan bu işlemde, hekimler klasik tedavi yöntemlerini de bilerek yerine göre sistemik bir şekilde tedaviyi uygulayabilirler.
17 – Mezoterapi İşlemi İlaçları Neye Göre Belirlenir?
Mezoterapi yöntemi ile yapılan işlemlerde vitaminler, mineraller, aminoasitler ve enzimler gerek toplu bir mix olarak gerek ise ayrı ayrı olarak derinin orta tabakasına mikroenjeksiyonlar yardımı ile aktarılır.
Burada bu işlemleri yaparken kişinin vücut yapısına göre gerekli olan ilaç miktarı, adeti ve seans aralığı belirlenir ve işlem uygulanmaya başlanır. Bu işlemlere uygulayacak olan hekim karar verir.
18 – Mezoterapi İşlemi ile Leke Tedavisi Nasıl Yapılır?
Leke mezoterapisi uygulanırken öncelikle leke açıcı bazı etken maddeler ciltteki lekeli bölgelerin alt kısmına mikroenjeksiyonlar ile aktarılarak lekeli bölgenin daha aydınlık ve canlı bir görünüme kavuşmasını sağlar. İğneli işlem sayesinde ilaç direkt olarak lekeli bölge altına enjeksiyon edildiği için daha kalıcı ve çabuk bir sonuç ile karşılaşmak mümkündür.
19 – Mezoterapi Tedavisi Yan Etkileri Nelerdir?
Bu işlem uygulanırken iğneli bir işlem olduğu için ilk uygulandığı sırada ciltte hafif bir kızarıklık ve iğne yerlerinde çok hafif şişme gözlemlenebilir. Fakat enjekte edilen ilaca karşı hassasiyet mevcut ise deride döküntü, kaşıntı ve kızarma görülebilir. Bu gibi durumlarda doktorunuza danışmanızda fayda vardır.
Bunun dışında çok nadir de olsa görülebilecek yan etkiler şu şekildedir:
- Tedavi edilen bölgede hafif ağrı,
- Kızarıklık,
- Şişme,
- Morarma,
- Yanma hissi,
- Kaşıntı ve
- Döküntü.