Lenf drenaj işlemi vücuda bazı cihazlar yolu ile birtakım basınç uygulama sonucu vücuttaki lenfatik ve venöz dolaşımının hızlandırılması işlemidir. Bu yöntem sonucunda damarlar arasında birikmiş sıvının daha çabuk atılması için ortam sağlanır. Çünkü bu masaj ile lenf dolaşım sistemi hızlanmaktadır.
Lenf drenaj makinesi damarlardaki lenfatik akışı vücuda düzenli aralıklarla basınç uygulayarak gerçekleştirir. Kas sistemi üzerinde değil de yalnızca ten üzerinde işlem yapar. Deri altında sıkılaşma, çevresel olarak incelme ve bölgede cilt kalitesinde artış gözlemlenebilir.
Lenf Drenaj Ne İşe Yarar?
Lenf drenajın işlemi özel cihazlar sayesinde ayak parmak uçlarından başlayarak bacaklar, bel ve hatta boyuna kadar uygulanabilen bir işlem olduğu bilinmektedir. Gün boyu ayakta kalan kişiler veya sürekli masa başı çalışan kişiler gibi uzun süre hareketsiz kalanların dolaşım sistemlerinde bozukluklar meydana gelebilir.
Bu bozukluklar hem kan dolaşımında hem de lenf dolaşımında meydana gelir. Özel cihazları sayesinde bu işlem ile lenf dolaşım sistemi harekete geçerek olası ödem, selülit gibi şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz.
G5 Lenf Drenaj Nedir?
Özel bir ritmik masaj aleti kullanılarak gerçekleştirilen bu yöntem G5 selülit masajı yöntemidir. Hızlı titreşimler sonucunda tende gerginlik sağlayan bu cihaz özellikle selülit sorunlarında oldukça etkilidir.
G5 lenf drenaj yaptıranlar özellikle bacak ve karın bölgesindeki selülitlerin daha ilk seanstan itibaren gözle görülür bir şekilde azaldığını dile getirmektedirler. G5 masajı, soğuk lipoliz ve lenfatik drenaj gibi bölgesel zayıflama yöntemleri ile de kombine edildiğinde bölgesel zayıflamayı destekleyecektir.

Lenf Drenaj İle İlgili Sık Sorulan Sorular
Bu sistem, vücudun bağışıklık sistemi ve savunma sistemi görevlerini aksatmadan, yavaşlatmadan yerine getirirken aynı zamanda vücutta bulunan lenf sıvısının dolaşım sistemini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlar.
Özellikle yazın sıcak ortamlarda ne kadar terleseniz de vücut daha fazla ödem toplar. Böyle durumlarda da lenf drenaj sayesinde ödeme veda edebilirsiniz. Bu yöntem ile ilgili merak ettiğiniz ne varsa hepsi bu yazıda mevcuttur.
1 – Lenf Drenaj Kilo Verdirir mi?
Vücutta su tutumunu ve ödem oluşumunu engelleyen bu yöntem ile hem vücudu formda tutmak hem de selülitlerden kurtulmak mümkündür. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirirken sinir sistemini güçlendirir ve cildin esnekliğini arttırır.
2 – Lenf Drenaj Kaç Seans Olmalıdır?
Lenf drenajla yapılan işlemler uygulanacak olan kişinin ihtiyacına ve yapılacak olan işleme göre farklılık göstermektedir. Bu duruma bir örnek vermek gerekirse zayıflama işlemi için her biri 30 dakikadan 8 seans gerektirir.
Fakat bu da yine kişinin bölgesel kilo alma durumuna ve ödem miktarına göre değişmektedir. Ancak her bir işlem için en az 30-40 dakika arası 2 ya da 3 hafta süreli seanslar gerektirir.
3 – Lenf Drenajla Vücuttaki Toksinler Nasıl Atılır?
Genellikle selülit, bölgesel incelme ve toksinlerden kurtulma amacı ile başvurulan lenf drenaj yönteminde belirli zaman aralıkları ile uygulanan cihaz ile baskı yöntemi bir nevi masaj etkisi verir.
Dolaşım sisteminizi harekete geçirerek vücuttaki kan dolaşımı ve yağ yakımı aktifleşerek o bölgede incelme sağlanır. Ancak bu durumdan daha hızlı sonuç almak için günde en az 1,5-2 litre su tüketilmesi gerekir.
4 – Lenf Drenaj Öncesi Sonrası Fark Ne Zaman Belli Olur?
Bu işlemi uygulatmadan önce hangi bölgenize uygulanacak ise bir mezura yardımı ile ölçüm alıp ardından işlem uygulandıktan sonra yine aynı yerden ölçüm alırsanız sonucu fark edersiniz. Fakat hemen ilk seansta gözle görülür bir incelme beklemeniz doğru olmaz. Ancak giydiğin kıyafetlerden incelme durumunuzu fark edebilirsiniz.
5 – Lenf Drenaj İle Zayıflayanlar Tekrar Kilo Alır mı?
Lenf drenaj yöntemi ile bölgesel incelme yaşayan kişilerin elbette ki beslenmelerine dikkat etmeleri, bol su içmeleri ve mümkün oldukça spor yapmaları gerekmektedir. Özellikle hareketsiz kalmak ve az su tüketimi tekrardan eski halinize dönmenizi sağlayacaktır.
6 – Lenf Drenaj Noktaları Nerelerdedir?
Genellikle işleme ayaktan başlanmaktadır. Ardından çok sert baskı uygulamadan kaslara dokunmadan sadece ten üzerinden bacaklar, karın bölgesi kollar ve son olarak da omuzda lenf drenaj masajı sonlandırılır.
7 – Lenf Dolaşım Sistemi Neden Hızlanmalıdır?
Lenf dolaşım sisteminin neden hızlanması gerektiğine dair küçük bir örnek vermek gerekirse; suyu her gün değişen havuz mu size daha hijyenik ve sağlıklı gelir yoksa hafta da bir değiştirilen havuz mu? Elbette ki herkes günlük olarak suyu değişen temiz havuzda yüzmek ister. Lenf dolaşım sistemi de ne kadar hızlı olursa vücutta biriken zararlı maddelere o kadar az maruz kalmış olursunuz.
8 – Lenf Drenaj Yöntemi Tedavisi Hangi Durumlarda Kullanılır?
Lenf drenaj uygulamasının kullanıldığı bazı özel durumlar bulunmaktadır. Bunların başında aşağıdaki koşullar gelir:
• Herhangi bir hastalık sonrası vücutta oluşan ödemlerde,
• Vücutta oluşan selülitlerin giderilmesinde,
• Zayıflama tedavilerinde (fakat burada belirtmek gerekir ki; doğrudan zayıflatmaz, yalnızca zayıflama serüvenine destekleyici bir etki yaratır.)
• Hamilelik sonrası oluşan varislerin giderilmesinde ve
• Vücutta biriken toksinlerin atılmasında.

9 – Lenf Drenaj Ağrılı veya Acılı Bir Tedavi Yöntemi midir?
Lenf drenaj masaj aleti kullanılarak yapılan bir işlem olup, kesinlikle uygulama sırasında hiçbir ağrı, sancı veya acı duyulmamaktadır. Hatta isterseniz tedavi sırasında gazete, dergi okuyabilir, telefon veya tabletiniz ile vakit geçirebilirsiniz.
10 – Lenf Drenaj Yönteminin Yan Etkisi Var mıdır?
Bilinen bir yan etkisi olmamakla birlikte, hamileyseniz, kronik bir rahatsızlığınız varsa veya panik atak gibi ani duygu durumu değişiklikleri sorunları yaşıyor iseniz doktorunuza danışmalısınız.
11 – Lenf Drenaj Faydaları Nelerdir?
Drenaj masajı yani lenfatik drenaj masajı olarak da bilinen bu masaj tarzı aslında son zamanlarda çok sık duyulan yüz yogası mantığı ile aynı olmaktadır. Vücudu şekillendirmek ve fazla ödem ve yağlardan arındırmak için uygulanan bir işlemdir. Bu işlemin birçok faydası bulunmaktadır:
• Lenf sistemini hızlandırır
• Kan dolaşımını destekler
• Şişkinliği giderir
• Bağışıklığı güçlendirir
• Vücudu ve zihni rahatlatır
• Enerji verir
• Selülit görünümünü azaltır
• Cildi sıkılaştırır
• Toksinleri atmaya yardım eder
12 – Lenf Drenaj Zararları Nelerdir?
Hemen her masajda olduğu gibi lenf drenajın da önerilmediği belirli hastalıklara sahip kişiler mevcuttur. Bu sebeple o kişilere önerilmediği için sağlık açısından sorun yaratabilme ihtimaline karşın herhangi bir kronik hastalığınız var ise, düzenli olarak kullandığınız ilaçlarınız var ise mutlaka doktorunuza danışmanızda fayda vardır.
13 – Lenf Drenaj Kontredikasyonları Nelerdir?
Bu işlemin önerilmediği veya doktor onayının gerektiği kişiler şu şekildedir:
• Yüksek tansiyon hastalarına
• Hemoroid / basur hastalarına
• Diyabet / şeker hastalarına
• Kemik erimesi hastalarına
• Hamilelere kullanılması önerilmeyip, doktor onayı gerekmektedir.

Would you like to share your thoughts?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir